T Jazz nieuws van 8 april

admin / Uncategorized / / 0 Comments / Like this

Vrijdag avond om 22.30 speelt de internationale vermaarde Benjamin Herman met zijn kwartet in De Bras Wine & Dine.

Speciaal voor T Jazz heeft Herman een super kwartet samengesteld: Martijn van Iterson (gitaar), Steve Zwanink (bas) en Joost van Schaik (drums).

Benjamin Herman  is behalve een gevierd saxofonist, ook bandleider, componist en oprichter van New Cool Collective en de New Cool Collective Big Band. Hij speelt al vanaf zijn twaalfde saxofoon en bleek daar talent voor te hebben, want hij speelde binnen de kortste keren wereldwijd en in diverse groepen. Hij speelt veel samen met binnen– en buitenlandse muzikale grootheden en heeft zeer uiteenlopende albums uitgebracht in verschillende band samenstellingen.

 

 

 

 

Martijn van Iterson  is gitarist, componist en docent. Hij studeerde in 1993 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium, waar hij onder anderen les had van Wim Overgaauw. In 2004 ontving hij op het North Sea Jazz Festival uit handen van Pat Metheny de Bird Award (tegenwoordig Paul Acket Award).

Martijn speelde met vele grote namen uit de jazzwereld, waaronder Jim Hall, Lee Konitz, Toots Thielemans, Mike Stern, Randy Brecker, Piet Noordijk, Kurt Rosenwinkel en Rita Reys. Hij was lid van groepen als D-Code, Picks Might Fly en All the King’s Men. Daarnaast is hij vaste gitarist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij heeft drie albums onder eigen naam uitgebracht.

 

Steve Zwanink komt uit Vancouver Canada. Hij is zeer in trek voor zijn voortstuwende swing, krachtig geluid en uitzonderlijke creativiteit en flexibiliteit. Hij werkt regelmatig in het Peter Beets Trio en trad op met vrijwel elke grote jazzmuzikant in Nederland, evenals in trio met de legendarische pianist Harold Maburn en drummer Joe Farnsworth.

 

 

 

 

 

Joost van Schaik begon op zesjarige leeftijd met drummen en kreeg zijn eerste lessen op zijn tiende. Toen hij pas twaalf was, mocht hij reeds in zijn vaders Dixieland band spelen. In diezelfde periode raakt hij begeesterd door de moderne jazz van de jaren ’40, ’50 en ’60. Op 16-jarige leeftijd schrijft hij zich in aan het Conservatorium van Zwolle. Hij krijgt er les van vooraanstaande drummers zoals John Engels, Henk Zomer en Han Bennink. Hij studeert vervolgens verder aan het Conservatorium van Hilversum.
In 1995 krijgt hij de ‘Tama Drummers Award’ uitgereikt, een prijs voor de meeste beloftevolle jonge drummer in de Benelux. Hetzelfde jaar nog trekt hij naar New York waar hij lessen volgt bij niemand minder dan Jeff “Tain” Watts. Nadien begint hij een professionele carrière uit te bouwen en speelt al snel aan de zijde van klinkende namen als Curtis Fuller, James Moody, Toots Thielemans, Lew Tabackin, … en wordt geruime tijd opgenomen in het Brussels Jazz Orchestra. Daarnaast is hij actief in het Toon Roos Quartet, Benjamin Herman Trio, Philip Catherine Trio/Quartet en het Amsterdam Jazz Quintet.

 

Zaterdagvond speelt de 5 koppige formatie Jzzzzzp op:

Jzzzzzp bestaat uit doorgewinterde Haarlemse muzikanten, die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend in de meest uiteenlopende muziekstijlen: van rock tot ska, van punk tot hot-club-de-france en van dance naar jazzcore. Hun gezamenlijke voorliefde voor oude jazz in de traditie van Louis Jordan, Slim & Slam, Big Jay McNealy, Louis Prima etc. leidde in 2001 tot het ontstaan van Jzzzzzp. Jzzzzzp staat borg voor stampen & swingen + spetterende saxsolo’s van jongste telg Thomas. Soms gevoelig akoestisch en soms complete jazz-gekte. Maar in ieder geval altijd aanstekelijk en met een gezonde dosis humor.

De beide avonden worden afgesloten met D.J.’s: Vrijdagavond D.J Douwe van Dieren en Zaterdagavond D.J. Zon. De opdracht die ze hebben meegekregen is Soul en Funk. Zij zullen daar op hun eigen onnavolgbare wijze invulling aan geven. Direct na de optredens zetten ze de naald in de groeven!

 

 

 

Zondagmiddag, 16.00 uur is de Bras het decor voor het uitzwaaiconcert van T Jazz:

 

 

 

 

 

 

 

 

Luca & Paulinho

Al vanaf dat ze jong zijn maken Luca & Paulinho muziek. Luca Warmer begon op haar 10e saxofoon te spelen in Nederland en Paulinho Paes pakte zijn gitaar op zijn 8ste in Brazilië. Beide begonnen ze een leven vol muziek. Luca ruilde haar saxofoon in voor zingen en speelde daarbij o.a. in het Kyteman Orchestra, meedere theaterproducties en jazz-, afrobeat formaties. Paulinho speelde in talloze trio’s en bigbands en begeleidde veel solo artiesten in Brazilië, Nederland, Frankrijk, Portugal en Spanje. Hij speelde o.a. bij het XLJazz orkest o.l.v. dirigent Martin Fondse. Hoe komen een flexibele en avondtuurlijke gitarist uit Brazilië en een experimenterde zangeres uit Nederland bij elkaar? Spontaan ontdekte ze elkaar bij het jammen rond een kampvuur in Rotterdam. Er was magie. De ontdekkingstocht gaat verder.

Let op:

Een half uur voor, tijdens en een half uur na het optreden, rekenen de locaties € 0,50 extra voor de consumpties. Deze toeslag komt ten goede aan stichting T Jazz, zodat de kosten betaald kunnen worden en er hopelijk volgend jaar weer een festival komt. Met de Strippenkaart betaalt u de toeslag niet. Kijk bij Strippenkaart hoe en waar deze te koop is.
Klik hier voor meer informatie over de strippenkaart

X
X