05 okt

Lakmakers T Jazz komt er weer aan!

Genieten van swingende en veelzijdige muziek voor iedereen!!

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 november 2021 vindt de 2e editie plaats van Lakmakers T Jazz.  Voor dit jaar is een swingend en veelzijdig programma samengesteld voor iedereen van jong tot oud: Latin, wereldmuziek, jaren 20, jazz, bigband, blues en nog veel meer komen langs op 9 podia in West en West aan Zee.

Niet alleen luisteren maar ook meedoen!

Naast de optredens zijn er maar liefst 6 gratis workshops. Amateurmuzikanten kunnen onder leiding van professionele muzikanten, meer over hun instrument leren, andere muzieksoorten uitproberen, of zelfs mee spelen in een Bigband.

Strippenkaart

Lakmakers T Jazz is gratis te bezoeken. Vanaf een half uur voor tot een half uur na het optreden wordt in de horeca € 0,50 per consumptie extra gerekend. Dit bedrag komt ten goede aan de organisatie van T-Jazz. Er is ook een strippenkaart voor alle optredens te koop: de € 0,50 toeslag betaal je dan niet en je krijgt ook, exclusief, toegang tot een speciaal optreden. De strippenkaart kost € 14,50 en zal op diverse plekken op West Terschelling te koop zijn (informatie hierover volgt nog).

Zet het weekend vast in je agenda

Tijdens T-Jazz is er veel te genieten en te beleven. Er wordt hard gewerkt aan de laatste details van het programma. Kijk voor nieuws en updates op www.tjazz.nl of facebook.nl/tjazz.

19 mrt

T Jazz: van 26 tm 28 november 2021

Erik Brunekreef / Uncategorized / / 0 Comments

Muziekbeleving Lakmaker’s T Jazz uitgesteld!

Omdat het op dit moment onduidelijk is wat er wat betreft evenementen in april wel en niet kan, heeft het bestuur van stichting T Jazz besloten het festival te verschuiven naar het weekend van 26 tot 28 november 2021. De muziekbeleving, die gepland stond van 9 tot en met 11 april 2021, biedt naast de vele liveoptredens de mogelijkheid tot het volgen van workshops en het bezoeken van een interactieve markt. Al deze activiteiten zullen met net zoveel enthousiasme georganiseerd gaan worden in november. Houd de website www.tjazz.nl , onze facebookpagina en de diverse agenda’s in de gaten voor het laatste nieuws. Tot ziens in november 2021!

09 mrt

Rapper Cycz treedt op in Oka 18 en leidt workshop “maak je eigen rap”

Erik Brunekreef / Uncategorized / / 0 Comments

Rapper Cycz in OKA 18

Rapper Cycz, voorheen Cyclo B, is een Middelburgse artiest die voornamelijk bekendstaat om zijn diversiteit als artiest. Voorheen heeft hij furore gemaakt bij Punch Out Battles, maar al enige tijd begint hij naam voor zichzelf te maken als artiest. Mede door zijn diversiteit kan Cycz je laten swingen op afro-beats, maar je ook aan het denken zetten als rasechte MC met zijn woordkunsten. Voornamelijk zijn message naar de youth wordt overgebracht met een sterke delivery, punchlines en wordplays waardoor ook de serieuzere boodschappen worden opgevangen door de jeugd.

Vorig jaar heeft Cycz gestaan in diverse voorprogramma’s van top-artiesten zoals: Lijpe, Sevn Alias en D-Double. Daarnaast is recentelijk zijn FunX sessie uitgekomen en lijkt het erop dat 2020 een mooi jaar zal worden voor Cycz! Op vrijdag 17 april, om 22.15 laat Cycz zijn raps horen op het podium van OKA18.

Rapper Cycz en DJ Manie leren rappen!

Zaterdag 18 april om 11.00 uur voegt DJ Manie zich bij Cycz. In deze gratis workshop komt voorbij hoe een rap in elkaar zit en welke technieken er worden gebruikt om op de juiste manier op de beats te “flowen” (raps schrijven die goed klinken op het ritme, i.p.v. die lijken op een sinterklaasgedicht :-)). Ook leren de deelnemers hoe een goede rap beat wordt gemaakt, en uit welke instrumenten en drums dit bestaat. Het eindresultaat is 100% door de deelnemers zelf gemaakt. De rechten hiervan zijn uiteraard voor jullie, dus je kunt dit ook delen op sociale media naderhand. Je krijgt je eigen rap mee naar huis. De workshop duurt tot 15.00 uur en wordt gehouden in Aparthotel Boschrijck.

Het enige dat je moet doen als je wilt leren hoe je een rap maakt, is je opgeven via info@tjazz.nl . Vertel hoe je heet, geef je leeftijd en mail ook een telefoonnummer, zodat we je kunnen bereiken als er iets verandert.

OKA 18, de danskroeg van Terschelling

Oka 18 is de gezelligste danskroeg van (West-)Terschelling en elke dag geopend tot 02:00. Met het hele jaar door de leukste hits die door de beste DJ’s worden gedraaid en door onze eigen huis DJ’s is het verplicht de voetjes van de vloer! Daarom heeft Lakmakers T Jazz gekozen om Cycz in OKA te programmeren, speciaal voor het publiek dat al in de OKA komt, maar ook omdat Cycz daar helemaal tot zijn recht komt.

Naast de binnenbar heeft OKA18 een heerlijk zonnig terras waarop jouw lievelingsdrankje geserveerd kan worden!

Je vindt de OKA op Molenstraat 17 in West-Terschelling!

02 mrt

Live muziek & workshops op maar liefst 11 locaties

Erik Brunekreef / Uncategorized / / 0 Comments

Maar liefst 11 locaties op West Terschelling en West Aan Zee bieden een podium aan de tweede editie van Lakmakers T Jazz. De organisatie van de muziekbeleving is erg blij met de steun van de bedrijven, want zo kunnen we een spetterend livemuziek programma en boeiende workshops programmeren!

Elke week lichten we op deze plek een onderdeel uit van ons programma en vertellen we iets over de locatie.

Op vrijdag 17 april om 23.00 uur in de Bras:

THE HIPPO BROTHERS FEATURING GEORGINA PEACH

Ontstaan uit een gezamenlijke passie voor rauwe soul, vroege funk en Latin jazz en boogaloo, betreedt deze zevenkoppige band bestaande uit de ritme sectie (bas, drums en gitaar), Hammond orgel, percussie en een blazers sectie enthousiast het podium om hun ultieme grooves ten gehore te

brengen. De heren hebben hun sporen verdiend in bands als Juicebox, The New Cool Collective, Rude Rich & amp; The Highnotes en Bongomatik en wordt versterkt door upcoming soul zangeres Georgina Peach uit Venlo. In aanloop naar het komende festival seizoen zijn The Hippo Brothers momenteel hun eerste album aan het opnemen, welke deze lente uitgebracht zal worden. Zie ook www.thehippobrothers.com.

 

DANSEN IN DE BRAS

Omdat de muziek van The Hippo Brothers gemaakt is om te dansen heeft T Jazz aan Werner van de Bras gevraagd of deze band bij hem welkom is. Het motto van de Bras is tenslotte “Eten, Drinken, Loungen, Dansen”. Het ruime podium biedt plaats aan de band en de grote gladde vloer is de ideale ondergrond om je beste “moves” te laten zien. De Bras vind je in de Torenstraat 32 op West.

JIJ KOMT TOCH OOK?!

Alle optredens zijn gratis te bezoeken en deelname aan de workshops kost ook niets, maar om Lakmakers T Jazz mogelijk te maken rekenen alle locaties waar activiteiten plaats vinden vanaf een half uur voor tot een half uur na de activiteit, € 0,50 per consumptie extra. Dit bedrag komt ten goede aan Stichting T Jazz, zodat ze ook volgend jaar weer een feest kunnen bouwen. Je kunt het festival ook ondersteunen door de strippenkaart te kopen. Deze kaart kost € 14,50 en is op diverse plekken op West Terschelling te koop. Met de strippenkaart betaal je niet de € 0,50 toeslag en krijg je, exclusief,  toegang tot een speciaal optreden.

 

MEER INFORMATIE

Kijk voor meer informatie ook op facebook.com/lakmakerstjazz

 

22 feb

Lakmakers T-Jazz 2020

Erik Brunekreef / Uncategorized / / 0 Comments

Genieten van veelzijdige muziek voor iedereen tijdens

De tweede editie van T-Jazz van vrijdag 17 t/m zondag 19 april 2020, biedt een swingend en veelzijdig programma voor iedereen van jong tot oud: hiphop, Afrikaans, Caraïbisch, Surinaams, jazz, soul, blues, 70’s rock, en nog veel meer komen langs op 9 podia in West en West aan Zee. Lakmakers T-Jazz heeft de naam gekregen van de vorig jaar overleden initiatiefnemer Wim Lakmaker.

 

Niet alleen luisteren maar ook meedoen

Naast de optredens zijn er vier gratis workshops. Amateurmuzikanten kunnen onder leiding van professionele muzikanten, meer over hun instrument leren, andere muzieksoorten uitproberen, of mee spelen in een Bigband. De allerkleinste bezoekers (vanaf 6 jaar) kunnen meespelen in de grootste percussieband die Terschelling ooit gehoord heeft. En de wat oudere jongeren kunnen hun eigen Hip Hop nummer ontwikkelen, schrijven en zelfs opnemen onder leiding van Rapper Cycz en DJ Manie. Op de culturele DoeMarkt kunnen de bezoekers kennis maken met muziekinstrumenten, en diverse eilander kunstuitingen.

Op zondag kan de muzikant zich in een workshop verder verdiepen in de muziek uit de Caraïben en Zuid Amerika.

Strippenkaart
Lakmakers T Jazz is gratis te bezoeken. Vanaf een half uur voor tot een half uur na het optreden wordt in de horeca € 0,50 per consumptie extra gerekend. Dit bedrag komt ten goede aan de organisatie van T-Jazz. Er is ook een strippenkaart voor alle optredens te koop: de € 0,50 toeslag betaal je dan niet en je krijgt ook, exclusief, toegang tot een speciaal optreden. De strippenkaart kost € 14,50 en is op diverse plekken op West Terschelling te koop.

 

Zet het weekend vast in je agenda

Tijdens T-Jazz is er veel te genieten en te beleven. Er wordt hard gewerkt aan het programma. Kijk voor nieuws en updates op www.tjazz.nl of facebook.nl/tjazz.

Lakmaker's T-Jazz background image
X
X