De eerste acts zijn geboekt

admin / Uncategorized / / 0 Comments / Like this

Het openingsfeest van T Jazz zal een waar stomend Caraïbisch feest worden: Op de salsa-klanken van Leticia y su Rumbadama, een 5 vrouws salsa kwintet, is dansen een vereiste. Om het Caraïbische sfeertje nog meer luister te geven, geldt er een dresscode voor dit feest: Cubajazz, zwoel en meeslepend. Zonnig, relaxed en verbonden aan zon, strand en eiland. Witte hoeden, linnen pakken, zomerse avondjurken, die zwieren bij het dansen. Stijlvol zomers. Met een Cuba Libre, Mojito of Pina Colada in de hand genieten van top muziek en dito feest.

Leticia y su Rumbadama staat bekend als een van de top salsabands van Nederland. Rumbadama, een all-ladies band, bestaat al sinds 1996. In dat jaar traden ze live op in het Tros programma Sesjun en maakten zij hun debuut in Zweden en Finland. Sinds dat begin blijven ze populair in de Latin muziek scene.

Band leider Leticia Bal was te zien en te horen op het wereld vermaarde North Sea Jazz festival. Ze toerde door Europa met internationale salsa sterren als Klimax (Cuba) Xavier Plaza y su Orquesta Sonrisa (Venezuela), Tito Puente, Celia Cruz, Mongo Santamaria en vele anderen.

Het rythmische hart van Leticia y su zijn de op Cuba geboren Delia Gonzale met haar groovy maracas en Leticia op conga’s, bongo en timbales. De getalenteerde Mick Paauwe en de jonge pianist Barbara Rana completeren de basis line-up. Speciaal voor T Jazz wordt het kwintet gecompleteerd door Ellister van der Molen op trompet.

Vrijdag 12 april, tijd: 20.30 uur, locatie: Paviljoen West aan Zee.

Op zaterdag kunnen we Fat Wallet presenteren.

Zoals de Amerikaanse muziek uit de jaren 30 en 40 zigeunergitarist Django Reinhardt inspireerde, laat het ook de harten van de jongens van Fat Wallet sneller kloppen. Feestelijke, energieke muziek, die de pan uit swingt.

Fat Wallet is een nieuw Haarlems swingtrio rond zanger/bassist Wouter Groenhart(Spaghetti Kwartet, Rubbermade, Cheerful Fruitflies en JzzzzzP), ritmegitarist en componist Tom Bak (Bender) en gitarist Erik Sinnige (Cheerful Fruitflies).

De echte jazzafficionado zal in de naam Fat Wallet meteen de gelijkenis met de naam van pianist/zanger Fats Waller herkennen; de legendarische tongue-in-cheek en up-to-no-good pianist-entertainer uit de jaren ’30 en ’40 met classic hits als “Aint Misbehaving” en “Honeysuckle Rose”.

Fat Wallet speelt zich het vuur uit de sloffen op twee gitaren en contrabas met lekkere rauwe en groggy vocalen
Zaterdag 13 april, tijd: tba locatie: Hotel Paal 8

X
X